maandag 30 november 2015

Minestronesoep...

Een van onze favoriete soepjes op dit moment is minestronesoep. Heerlijk in de herfst.


Vooral op een drukke zaterdag tussen werk, hockeywedstrijd en dansles in smaakt dit soepje heerlijk. En als we dan allemaal 's avonds weer thuis zijn sluiten we af met een paar pannenkoeken. Een lekkere en gezellige traditie.


Bij deze het recept voor dit heerlijke herfstsoepje.

Ingrediënten:
olijfolie
1 ui
prei in ringen
250 g champignons in schijfjes
1 courgette in blokjes
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
1 liter groentebouillon
125 g macaroni
2 tl gedroogde basilicum

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en bak de prei en de champignons 2 minuten mee. Voeg de courgetteblokjes toe.
Schenk de tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Strooi de pasta in de soep en kook in 10 minuten beetgaar.
Breng de soep op smaak met de basilicum en peper.


Een heerlijk goed gevuld soepje, met veel groenten.

En dan later smullen van wat pannenkoeken. Lekker eenvoudig met wat poedersuiker of schenkstroop.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
groetjes, Nicole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...