donderdag 28 januari 2016

Roze koeken...

Onze dochter en haar vriend vinden het leuk om samen iets lekkers te bakken. En wij mogen ervan genieten. Deze keer werden het roze koeken.

Ingrediënten:
Koeken
110 g bloem
100 g zachte boter
100 g suiker
2 eieren
snufje zout
boter en bloem voor invetten vormpjes




Glazuur
100 g poedersuiker
rood fruit (diepvries) kan ook met verse aardbeien en/of frambozen





Bereiding:
Koeken
  • Oven voorverwarmen op 160 °C.
  • Kwast de vormpjes in met boter en bepoeder ze met bloem (kan ook in een muffinvorm).
  • Klop de boter met de suiker vijf minuten lang tot zacht en romig.
  • Voeg nu een voor een de eieren toe. Het volgende ei pas toevoegen als de eerste volledig is opgenomen.
  • Zeef bloem en zout erboven en spatel erdoor. Vul de muffinvorm tot circa de helft met het luchtige deeg.
  • Zet ze in de oven en bak ongeveer 20 minuten. Laat helemaal afkoelen.



Glazuur
  • Prak het rood fruit fijn met een vork, duw door het zeefje. Je hebt nu een dikkig sap.
  • Doe de poedersuiker in een andere kom en roer er net zo veel rood sap doorheen tot het een stevig, roze glazuur is.
  • Verdeel het direct over de koeken. Even laten opstijven.

Ze smaakten heerlijk en zagen er ook nog eens leuk uit.

1 opmerking:

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
groetjes, Nicole

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...